2008. január 1., kedd

Happy New Year 2008

Azért jó ez az egész, ahol lakunk vagyis Spanyolország, meg pont ez a hely, mert ha az egyik irányba megyünk 1 órát, akkor akár síelhetünk is és hófödte hegycsúcsokat találunk, a másik irányban viszont pálmafák, tengerpart, mediterrán táj és meleg vár bennünket. Ma így január 1-én a tengerpartot választottuk és találtunk egy elég furcsa kisvárost Prat-ot, ahol egyébként Barcelona reptere is található. Igazából azt hittük könnyebb azért lejutni a tengerpartra, de tévedtünk, mivel a repülőgépek útvonala pont a part mentén húzódik ez egy meglehetősen elszeparált rész, kb. 4 kilométert gyalogoltunk a belvárosból, ezt onnan tudom, hogy a franc essen beléjük futópálya húzódik egészen a partig, jelölve minden 500 méter és végigirigykedhettem a mellettünk futó szerencséseket. A tengerpart mellett egy elképesztően szép erdő van, amely közvetlenül a kifutópálya mellett található, a kifutópályán pedig - nem túlzok - percenként szállnak fel gépek. Ugyanígy kb. 2 percenként leszállnak gépek és a fejed fölött mennek el, ami nekem hát eléggé izgalmas perceket okozott. A part tehát gyönyörű, megjegyeztem magamnak.

ennél sokkal közelebb jönnek, csak itt már elkezdtem visítozni
és lebuktam gyorsan nehogy levigye a fejemet

2 megjegyzés:

ambrascet írta...

Sziasztok, itt meg gyönyörü hó van, tegnap kutyákkal szánkóztunk Nagykovácsiban. Ilyen tengerparton én is voltam San Farancisco-nál, ahol a fejünk fölött száltak le a gépek, beleértve a hatalmas jumbo-kat, amik más kontinensekről érkeztek. BUÉK!

Névtelen írta...

Hát ez tényleg izgalmas lehetett. Mi az éjszakát (mármint az év utolsó éjszakáját) a kaposvári főtéren töltöttük, ahol rengeteg havat tapicskoltunk le, na meg volt lézersó és tüzijáték, igazán élvezetes volt. Nem is értem, hogy az elmúlt években miért otthon csücsültünk a tv-t bámulva. Szerintem lustaságból :)