Ma begyűjtöttem egy újabb szinte katartikus élményt (ilyet csak az Olimpia étteremben szoktam átélni).A Four Seasonsben töltöttem fél napot egy újabb főzőtanfolyamon és hát végre sikerült egy igazi, komoly közegben megfigyelni, hogyan történik az úgynevezett professzionális főzés. A szálloda meglehetősen impresszív, art deco stílusa amúgy is áthatol az ember érzékein (nekem egyébént is az a kedvencem) úgyhogy a jó hangulat, a jó érzés adott volt.
Az események úgy zajlottak, hogy leültünk a reggelizőasztalhoz, szerény kávét (vagy ki mit óhajtott) kaptunk, majd rövid bemutatkozás következett és mentünk a tökéletesen felszerelt, nagy méretű konyhába.
Ott pedig pörögtek az események: 3 chef, nagyon durván összehangolt kommunikáció, minden tökéletesen előkészítve, közben 4 pincér teát, narancslevet, délután pezsgőt, majd fésűkagylót, töltött koktélparadicsomot kínált. Összesen vagy 10 ételt készítettünk el, vagyis inkább a chef-ek, de mi is amiben akartunk részt vehettünk, például szőlőlevélbe göngyöltem cuccokat, meg rétestésztába kecskesajtot töltöttem: a részleteket hamarosan kifejtem egy poszt formájban a gasztroblogunkon.
Utána pedig csodálatos látványba öntve, némi rejtett utómunkálattal kiegészítve, megettük, amit készítettünk. A desszerttől megőrültem: kissé átlényegült, amíg nem figyeltünk oda hála Szűcs Árpádnak, aki tudtommal jelenleg az ország legjobb cukrásza.
Addig is néhány részlet és apró benyomás képeken. Ja, egyik sem a konyhából mert azt titkon őrzöm a fejemben (valamint ott nem mertem fotózni).



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése