2007. november 23., péntek

nincs képeslap


Tekintve, hogy az én blogom sokkal inkább elbeszélő, monologizáló, passzív, egyfajta levegőbeszélés, nem óhajtom bevonni a nem létező körémgyűlt internetközösséget abba, hogy melyik képet javasolnátok Ti kedves olvasóim egy képeslapra. Miután azonban nincs képeslap Centellesen felmerül a jogos igény és késztetés arra, hogy mi magunk elkészítsük és terjesszük. A gazdagság új forrása és az önmegvalósítás lehetőségeinek egyike.

Tehát valahogy kiválasztatnánk néhány képet, és amelyik kép végül bekerül a megvalósult képeslapok egyikébe, az arra szavazó kedves olvasóm ajándékot nyer, például egy képeslapot tőlem!Jellemző errefelé: új házak, kongató templomharang, lovak, malacszag, faégetés, levélégetés, felhő, köd, amely felszáll kitisztul idővel, zsúfolt kávézó, kevésbé zsúfolt rendezvények, üres, de aktívan változó kiállítótermek, bácsik, nénik, ráérős, kezdő arcú banktisztviselők, magabiztos hivatalnokok, rafinált ingatlanosok. Vannak újgazdagok és rengeteg új ház.

Mi az újépítésű negyed közepén lakunk és mégis két utcányira van a falu vége az országúttal, azon túl pedig már a betokosodó legelők, féltve őrzött lovak rózsaszín kötött mellényben, körömollóval lenyírt füves terepen, elkerítve, ápoltan.

Aztán még van az étel, ami hol jó, hol nem ezért még nem mertem ki tenni az önmagánvaló abszolút értékben is jónak mondható kajatípust.Mivel nem vagyunk a bennfentes elosztó táplálékhálózat szerves részei, ezért nekünk csak a szupermarket lutriszerű választéka marad. Tegnap például sikerült kifogni löncshússal töltött húst, ennél undorítóbbat nem nagyon lehet elképzelni, úgyhogy ismét rengeteg kaját kaptak a macskák a parkolón túli árokban, ahol végül landolt a cucc egy esetlen hajítással.

Nincsenek megjegyzések: