2012. november 18., vasárnap

Sodródás az árral

Nem tudom meddig lehet még fokozni ezt a fajta intenzítást, amelyben élek újabban, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem élvezem. Eljutottam ismét oda, hogy a munkám egy-két napig a szenvedélyemmé vált (az ilyesmi csak időszakosan egészséges), vigyázni kell, ezeknek mindig megvannak az ellenpontjai.
Továbbá ismét a leamortizálódás hullámba kerültem, úgyhogy össze kell szedni magam. Mára például terveztem, hogy elmegyek futni, helyette eldöntöttem, hogy az HBO Terápia sorozatára kattanva egy tea, kacsazsír, hagyma és egy zsömle társaságában fogok eltölteni legalább egy, de lehet, hogy kettő teljesen gondtalan órát.

A kacsára egy rövid magyarázat: az ihlet tegnap jött, melynek mentén nemcsak, hogy nem a Sarki Fűszeresben reggeliztem, de inkább a - mellesleg sajnos egyre ellenszenvesebbé váló - Fromage-ban. Mielőtt nagyon elájulnánk magunktól, mert annyira széles választékban kínáljuk a három sarokkal odébb lévő bolt kínálatát beleértve a hibiszkusbefőttet vagy lekvárt, vagy mi az, szóval közben enyhén, de inkább erősen giccsbe hajló "provence-i" stílusú Fromage feliratú műanyagtányéron kínálja a kissé nyersre sütött croissant-t, szóval mindezt a földig érő fekete trendi kötény nem fogja kompenzálni.

Viszont vannak ott könyvek is kirakva, és meglátva a nagy gombakönyvet hirtelen erdei gombát támadt kedvem enni, ezért egy rövid kitérő után elmentünk a Lehel piacra, ahol a 200 standon körülbelül ugyanaz a 15 standard áru található és mint kiderült a kacsamell például hiánycikk szombat koradélután, elkapkodják reggel, vagy megdöglöttek a farmon, vagy Márton napra elkapkodták - ezt a három magyarázatot hallottuk.

Mindenesetre kacsacombot sikerült találni és készült belőle egy igen finom ebéd, tökéletesre készült kacsacombbal, hamarosan meg is osztom a nagyközönséggel.

Nincsenek megjegyzések: