2007. szeptember 11., kedd

katalán nemzeti ünnep

Ma szokatlan csendre ébredtünk, nem számítottunk igazából arra, hogy ma ünnep van, jó a dátumokat sem tudjuk igazán. Reggel 9-kor sehol egy üvöltés, sehol a boltba ki-be járkálókat érzékelő és hangos sípolással jelző szerkezet jellegzetes és nem túl kellemes hangja, nincsenek hangos oda-vissza köszönések, hiányzik a zsongás, néma csend. Persze felkészületlenül ért, de azért megtiszteltünk otthonunkat azzal, hogy levonultunk és ettünk egy menu de día-t, paella volt és mindegyik fogás nagyon finom.


Habár magyarországi látogatásom maradandó nyomokat hagyott bennem durva megfázás formájában próbálom nem hagyni, hogy elhatalmasodjon, kevés sikerrel. Hiába az őszben szandálban álldogálás, csakazértis pulóver nélkül majd végül sírás szélén taxiba szállás - hát ez nem múlik el nyomtalanul.


A lényeg, hogy most itt viszont nyár van és valami azt súgja ez most így is marad november végéig. Én a pesszimista, időnyafogó mondom ezt. 29 fok van most is, és mitől változna? Eddig kellett volna, hogy melegebb legyen, most csak maradt a kellemes idő.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Regi,
gondoltam, most már klaviatúrát ragadok és megírom, hogy imádom olvasni, amiket írsz :) és jut eszembe, boldog névnapot így utólag :)
Kinga

regina boros írta...

szia Kinga,
húú, köszi nagyon édi vagy, ez tök jól esett :)
R.