2007. szeptember 16., vasárnap

szezonvég vagy mégse?


Pénteken ezeket a képet láttuk, tegnap meg ma viszont minden megy tovább a régi kerékvágásban, tele a strand, jó idő van - folytatódik a nyár. Közeledik a Festa Major de la Barceloneta 07, már megvan a program lesz itt minden, természetesen lesben állok a kamerával.
Futóverseny, petanka verseny, ételek, italok, gondolom jönnek majd a dobosbandák is mindenkivel tudatni, hogy ünnep van, nincs kivonódás, nincs bezárkózás ez itt Spanyolország kérem, tessenek jól érezni magukat, süt a nap.

9 napra mentem ugyan csak el, mégis találtam földből kinőtt konténeriskolát a betonudvar helyén, amelyet a tengerparton álló iskola épülete helyett terveznek oktatási célra használni, az eredeti helyén pedig nyilván valami sokkal attraktívabb épület fog állni. Persze kinek mi a szép. Valahogy átadják fokozatosan a várost a turistáknak, vagy nem tudom.

Tegnap beszélgettem egy 7 éve itt élő svájci csajjal, aki "művészetet" tanul (ki nem?) mondta, hogy Barcelonában nincs is igazi művészet, sokféle divatos stílus van, mindenki másol valamit, egyediség nincs is, és pénz sincs az "igazi művészet" megfizetésére. Mindezt éppen egy recycle berendezéssel tarkított bárban, jó volt - jó volt, de tényleg elég sok ilyen van itt, a vizeskannákat például hihetetlen leleményességgel tudják hasznosítani elsősorban úgy, hogy megvilágítják a belsejét, esetleg kívül le is festik valamilyen színre. Továbbá hengerré alakított alaplapból is láttunk lámpát, az is egész jó volt. Az óriás virágmintás tapétáról nem is beszélve.

Nincsenek megjegyzések: