2007. szeptember 25., kedd

Mercé 07'

Ismét ünnep van, óriási fiesta napok óta! Mercé ünnepe, ami abból a hagyományból ered, hogy a 17. században egy pestistől megmentette Barcelonát Mercé, akit azóta a város egyik védőszentjének tartanak. Ilyenkor tehát őt ünneplik, az utcán sütnek-főznek, szardíniát, kolbászt, ma volt paella is. A parton sárkányrepülő kiállítás, a gyerekek kaptak a kezükbe egy egyszerűbb típust, még az időjárás ideális volt fújt a szél is.
A kikötőben pedig hatalmas vurstli van, ami a reggeli álom után estére egészen életre kelt, kicsit morbid tombola vagy bingójátékkal, ami abból áll, hogy egy óriási bóvlikamion tetején két kivetítő között ült egy szemüveges undok hangú hölgy, aki mikrofonon folyamatosan számokat olvasott be, és gondolom, ha a szelvényeden van egy megfelelő kombináció, akkor kapsz valami gitárutánzatot, vagy plüsslabdát, akár kenyérpirítót, bukósisakot vagy házimérleget is. A sült krumplit 3-4 euróért lehetett kapni egy 5 dekás pohárban, amúgy pedig visítozó embereket dobálnak a színes, zenés szerkezetek, vagy éppen rázogatnak vízszintesen, vagy repítenek függőlegesen, vagy esetleg pumpáló mozdulatokkal visznek körbe-körbe. A földön mindenhol tombolaszelvény, meg ételmaradék, lehet élvezni az életet.
Az utcákon a nénik-bácsik sütnek és autetintikusabb helyeken autentikusabb zenék is szólnak, az ételek is itt sokkal finomabbak, már ha jut egyáltalán azért azt sem könnyű kifogni.
Néhány kép az ünnepfesztiválról:

Nincsenek megjegyzések: