Az ételt is akkor végigmondanám, mert szerintem ez egy érdekes téma. Szóval katalán konyha ugye, ebben a műfajban én még nem találkoztam az előételnek vagyis levesnek kínált szürkésbarna a tojásleveshez hasonló ízű szörnyű löttyel. Na nem baj, mert arra nagyon jó pszichológiai alapot adott, hogy a következő fogást duplán értékeljük: ez viszont tényleg jó volt, igazi iberico sonka meg kacsapástétom valami finom kandírozott kiegészítővel, és a közepén semlegesítő saláta. Viszont az utána érkező még két fogás sajnos megint teljesen középszerű volt: ravioli gombás szósszal benne tengeri cuccok összedarálva kb., utána átlag merluza hal tepsis krumplival, majd crema catalana (vaniliás puding szerű desszert) elég hülye állagú lötty formájában, de az íze jó volt, meg úszott a közepén narancslekvár, ami szintén finom volt. Az étel mellé kapott bor pedig nagyon finomnak és különlegesnek tűnt, de mára megfájdult a fejem tőle, ami szerintem nem lett volna szabad, ha jó bor lett volna. Ja és ami elég morbid, dehát le kell írnom, hogy senki nem volt rajtunk kívül az étteremben egész végig (este 10-ig).
Na hát ez volt a szombat esti kaland, ennyi pénzt többé biztos (vagyis remélem), hogy nem fogunk költeni étteremben, semmi értelme, sokkal jobb kaját lehet házilag főzni, vagy akár valami egyszerűbb étteremben fogyasztani, valahogy mindig bedőlünk 2-3 havonta egy-egy ilyen jónak tűnő helynek. A falu négy étterméből ismét kipróbáltuk az egyiket, ez azért fontos hiszen jönnek-mennek majd itt úgyis a vendégek nálunk, nem árt tapasztalatokat gyűjteni.
nem szerény bejárat
a ház macskája, ötből öt pontos (egy gombócra hasonlít)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése