
A gasztro kultúrtrendbe illeszkedő programsorozatom következő állomásaként Etyekre mentem húsz másik tagtársammal, hogy megnézzük Magyarország vezető sonkamesterét, sokak szerint az egyetlent, aki hajlandó komolyan és igényesen venni a sonka érlelés, szárítás, kötözés mesterségét, előzetesen külhonban civilizálódva természetesen.

Árpás László sonkamesterről van szó, akinek műhelye és bemutatóterme Etyek ígéretes, feltörekvő utcácskájában található nem messze a Rókusfalvy fogadótól. Itt készülnek valamire és összefognak, ebből még lehet is valami.






Miután hamar mínusz tízbe lendült a hőmérő higanyszála, délután felé úgy láttuk jónak, ha inkább elindulunk visszafelé a jeges úton és nem adjuk melegedő pálinkázásra a fejünket, bár én a pálinkával még amúgy sem vagyok nagy barátságban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése