2007. március 27., kedd

Készülődés és vízszámla

Miután már csak 3 nap és megyünk vissza szülőországunkba (csak 12 napra nyugi) és az izgalom fokozódik gyomrunkban, kikészítjük bőröndjeinket, leporoljuk útleveleinket. Na jó azt nem, mert kellett többször is a NIE számhoz, eddig háromszor voltunk emiatt a rendőrségen. Harmadik alkalommal, amikor már minden papír tényleg ott volt velünk, akkor elmondta egy hölgy, hogy most minek csináltatjuk meg, ha egyszer április 1-től változnak a szabályok és inkább akkor, mert akkor majd hosszabb ideig lesz érvényes a szám. Ismét elkullogtunk.
Megint jött vízszámla, amihez semmi közünk. Ez van, így jár, aki nem szorítja meg a torkát az előző bérlőnek, hogy minden kifizetett és kifizetetlen számlát azonnal adjon át, és az előre látható és nem látható számlákat érkezési idő és valószínüségi sorrendbe állítva írja össze, valamint hitelesített aláírásával lássa el. A lényeg, hogy kajtathatjuk az előző bérlőt, a csupamosoly kedves lányt, aki valahogy nem vette észre, hogy fél éve nem fizetett vízszámlát, hihi biztos itt ingyen van a víz, klassz hely ez a Barcelona.
Akciófilmjelenetbe illő képsorok: 10:49 perc: belépünk az ingatlanügynökség üvegajtaján, 10:52 perc: megszólít a nyers, határozott ügyünket sokadszorra kezelő úr 10:52 perc 50 másodperc: elirányít bennünket, hogy fizessük akkor be a csaj helyett, majd ő utána elintézi, ebbe és ebbe a bankba menjünk. 10:57 perc: a LaCaixa-ban próbáljuk befizetni a számlát, nem sikerül. 11:03 perc egy Caixa Catalunya bankban sem sikerül, 11:12 perc: végre megtaláljuk a bankot, ahol be lehet elvileg fizetni, PÁÁÁJNG 11:00 -ig. Tessék? Igen 11-ig lehet befizetni utána nem, tessék próbálkozni holnap korábban (11-ig), adios.
Értelmét nem tudom ennek, és nem is látom, és lehet, hogy nem is fogom megérteni soha, mert nem hiszem el, hogy tényleg van ilyen rendszer, ami csak 11-ig fogadja a számlabefizetéseket. Habár nyilván valami kristálytiszta logika áll mégis a háttérben sajnos erre többször rá kellett jönnöm, hogy én a cinikus magyar a szürke, átláthatatlan rendszereinkbe gyöpösödött gondolkodással próbálom megérteni az itteni elveket és folyamatokat, nem megy na, rossz a megközelítés is. Holnap tehát ismét: vízszámlabefizetés.

Nincsenek megjegyzések: