2007. március 25., vasárnap

Maquitec fémipari kiállítás, nem BNV jó?

Idén hetedszerre rendezték meg a Maquitec fémipari kiállítást. "Soluciones para la industria del futuro". A nyitónap első óráiban hát nem tolongtak az emberek, nőt nem is nagyon láttam, ez ugye fémipari kiállítás és mindenféle gépek csapkodnak meg mozognak, szikráznak és hegesztenek, meg hajlítanak, melegítenek, hűtenek, fúrnak. Néha szembejön valami robot, meg fontos urak tárgyalnak egymással. A pavilon utolsó sarkában még a borkiállítás pult előtt ott volt egy kis magyar képviselet is, néhány kapcsos dossziéba rakott színes fénymásolattal felszerelkezve, amit kiküldtek magukról bizonyos magyar cégek, maga a pult nem volt olyan, amihez nagyon odakíváncsiskodtam volna, ha nem vagyok éppen magyar, de így legalább megtudtuk, hogy ha valakivel szeretnénk üzleti kapcsolatba kerülni, akkor van egy lista, amire felkerülhetünk és ha pont ilyen jellegű tevékenységet keresnek, akkor elmondják a nevünket, ez is valami. Viszont nem kis fantáziával és főleg a túlélés érdekében készítettem azért néhány fotót, próbáltam meglátni az érdekesebb pontokat, például a fémlapból cápa, vagy szarvasalakú kivágásokat, meg a precíz munkát végző robotkarokat. Az egyik például golflabdát ütött bele egy kosárba, ha néha mellément, akkor meg egy kulcsos úr gyorsan mindent a helyére rakott, néhányszor oldalrapillantva.

ha valaki szeretne cápát kivágni fémlapból, ennek nincs akadálya többé

fontos úr üzleti lehetőségeken gondolkodik

voltak menő kiállítási standok is

Azért leírok néhány száraz adatot az érdeklődők kedvéért. Tehát a Maquitec főleg ugye a szakmai szektornak szól, nem kifejezetten hétvégi családi program: autógyártás, háztartási gépek és felszerelések, építészet, közlekedés, kommunikáció, elektromosság, optika, meg sokminden más. Árumozgató gépi eszközök, fémalakító eszközök, vágóeszközök, hidraulika, hegesztés, mérés, stb. Először 1996-ban volt.. akkor biztos nem minden évben rendezték meg, ha ez meg a hetedik. Itt főleg katalán gyártók állítanak ki, de nemzetközi kiállításról lévén szó, más országokból is vannak itt jópáran.
A Fira Barcelona szervezi, ők jó kiállításokat szerveznek állítólag, bár még nem voltam másikon.

gravírozógép, tényleg

hegesztőgép, gondolom.. nem?

szakemberek egymás közt

Ami még jó volt, hogy láttunk 3D-s nyomtatót, ami azt jelenti, hogy valami speciális műanyagból kidob Neked bármilyen 3D-s alakzatot, kézfejet, kockát és persze bonyolultatbbakat is, azt hiszem fémből is ki tudja ezt nyomni.

szép kék kép, ezért nem kaptam ám pénzt, hogy kitegyem

Még néhány kép a hangulat kedvéért a kiállításról:

Utána meg gyorsan átmentünk az IKEÁ-ba, ahol végre otthon éreztem magam és lehet olcsón kajálni, na már megint a pénz.., útközben viszont megihletettek még a vakítóan kék ég, meg rajta a rikító fehér felhők, metsző, szörnyű spanyol hideg (13 fok) és gyilkos papírtáska (szél által ujjra tekeredő típusú) benne fémipari prospektusokkal.


A GYILKOS PAPÍRTÁSKA:
itt még vidáman, gyanútlanul

utána: rátekeredés, végzetes csapdában...

Nincsenek megjegyzések: