2008. november 12., szerda

újabb benyomások

Kicsit kiruccantam Budapestre, húzós volt azért innen leküzdeni a távot, de sikerült és még a repülőn is csak egy-két órát töltöttem színtiszta rettegésben különben is az már csak a vége volt az egésznek. Múlt héten azonban visszatértem és szokom tovább az új környezetet, ami ismétlem majdnem minden szempontból jobb, egyedül azt nem tudom megszokni, hogy egy darab kávézó van az egész faluban. Ott pedig ordít torka szakadtából reggel 9-kor a közönség, issza mindenki a reggeli vörösborát vagy sörét és eszi az egy ló napi kalóriaszükségletét is kielégítő szendvicsét, előtte pedig nekem még a croissant is be kell szerezni és hurcolni magammal, mert ezek ilyesmi puccos dáma ételeket nem tartanak. Tegnap megnéztük még a titkos nyitvatartással rendelkező másik bárt, el is kaptuk este 8-kor éppen nyitva volt, Azt hiszem nem nagyon kívánkozom oda máskor, nem is csak a néhány csótány miatt, amit láttam pult szélén, pulton belül meg mindenfelé meg nem is a teljes mértékig ihatatlan bor miatt, hanem úgy általában a - tipikus talponálló katalán kifinomultabb változata darts pályák meg pisztolyos játékautomata meg bingojáték kivetítve, lapostévén megy az esti sorozat, fél és teljes részeg emberek ordítva kártyáznak, a helyi kovács fennhangon szónokol, aki egyébként pont úgy néz ki, mint egy kovács és az egész fölött rideg neonfény - hangulat miatt.

Tegnap még hosszas nyomozás után találtunk két edzőtermet Roses-ban az egyikre csak az volt kiírva nagy betűkkel, hogy PRIDE és két életnagyságú body building figura a kirakatban és semmi más, a másik pedig úgy nézett ki, hogy háromszor szerepelt rajta sárgával a felirat, hogy GYM és semmi más, majd benyitva azt láttuk, hogy éppen felújítják. Viszont láttunk még tánciskolát is, ahol semmi nem derült ki csak néhány fotóval demostrálták a helyi közösségek aktivitását, de nyitva tartás, foglalkozások leírása nem szerepelt, minek is.

Utána pedig megostromoltuk az információs irodát, ott rutinos mozdulatokkal karikázgattak nekünk a térképen mindenfélét, amit csak kérdeztünk ezután pl. megtaláltam a nyelviskolát is, de pont nem fogtuk ki azt az egy-két órás nyitvatartást, amivel rendelkeznek majd legközelebb. Ez - ha lehet egyáltalán ilyen - még szélsőségesebben jellemző errefelé, hogy egyszerűen minden nap máshogy vannak nyitva a boltok, még akár felvállalva ki is írják napokra bontva, megjegyezhetetlen mindegyik és semmi logika nincs benne. Az orvos például van, hogy 12:00-tól 13:30-ig rendel. Hát ilyenek. Mondjuk az, hogy 9-kor még semmi élet nincs sehol ezen nem is kell, nem is szabad meglepődni ugye. Hiábaaaa Costa Bravaaaa.

Nincsenek megjegyzések: