2008. november 30., vasárnap

Roses szombat reggel

Most már szándékosan nem használom az álmos jelzőt ("álmos szombat reggel"), mert írhatnám mindenre. Igen Roses nagyon furcsa látvány ilyenkor ősszel és télen, hiszen egy turistaözönre tervezett üdülővárosról van szó, és tele rengeteg üzlettel és étteremmel és kávézóval meg körhintával, meg dodzsemmel, meg gumicsónak kölcsönzővel, meg hajókirándulás kínáló bódéval és ezek mind-mind zárva vannak.
Hát ide jöttünk megint szombat reggel, itt is sikerült kinézni egy francia pékséget, ami nagyon jó kávézó is egyben, akár törzshely is lehetne, sőt ha nagyon akarjuk franciául is beszélhetünk velük. Szóval odamentünk, de ahogy ilyenkor lenni szokott és tényleg, zárva tart ez is majd egy hónapon át, készülődik inkább a karácsonyi invázióra. Egyébként kíváncsian várom én is, hogyan éled újra, ha újraéled egyáltalán ez a turistaváros (falu?). Úgyhogy a szombat reggeli kellemes kávé és croissant elmaradt, helyette egy béna helyen béna kávét és rossz croissant-t ettünk.

Holnap nagy nap lesz, visszamegyünk Centellesbe kötelező utolsó simításokra kell vinni az autót, 2-3 óra vezeté vár rám, reggel fél 7-kor fogunk indulni. Kemény menet lesz valószínüleg, remélem azért nem lesz semmi baj. Ezzel zárom soraimat.

Nincsenek megjegyzések: