2011. szeptember 12., hétfő

Borfesztivál 2011

Szerdai indulással lezajlott a Borfesztivál a Budai Várban, ismét úgy éreztem, hogy a saját közegemben vagyok, akár a Budai Gourmet-n. Nyilván a tömegpincészetek és felkapott helyek standjait igyekeztem elkerülni, alapvetően a Zwack Izabella Borkereskedés pultját támasztottam, valamint egy komoly felfedezett: a Kézműves Borok Háza.

Ami számomra pozitív meglepetés volt, hogy rendkívül erős étel részleggel rukkoltak elő, egészen pontosan az U26, az Anyukám mondta és az Olimpia, három nagy kedvencem volt a porondon.

Első nap az Anyukám mondta, fantasztikusan őszinte és finom pizzáját ettük, tegnap pedig személyesen Takács Lajos kedves társaságában élvezhettem a lencsés, kagylós fogásukat. Beszélgettem vele sokat, elmeséltem az ausztriai két-michelin csillagos élményeket, megkérdeztem, hogy szeretne-e Michelin csillagot, mondta, hogy ha kapna is, nem változna meg, hiába sztárolják, ő ugyanolyan marad és ez így van, alá tudom támasztani. Én őt annyira kedvelem, hogy már nem tudom, hogyan elmondani.


4 megjegyzés:

Hapci írta...

Ezt lassan meg kellene vallani Lajosnak. :)
Lehet, fent a Várban mindenkit elkap a ha-már-itt-vagyok-semmi-nem-számít érzés, de én már tavaly is drágállottam a gurmé kínálatot a körülményekhez képest, pedig akkor még emlékeim alatt 2000 Ft alatt adták a fogásokat. Idén 2500-2900, ez plasztik tányéron, az orrunk előtt álldogáló köretekkel, előételnyi adagban nekem túlzás. Anyukámék pizzáját azért megkóstoltam, az tényleg kiemelkedően jó mindenféle összehasonlításban.

regina boros írta...

attól tartok ezzel Lajos tisztában van :)
igazság szerint amennyiben egy "hányásízű töki pompos" (Takács Lajos elnevezés) lehet 800 forint, márpedig annyi, akkor sajnos az árfekvés logikusnak tűnik a nagyságrendekkel jobb minőségi kategóriájú ételek esetében. Én nem sajnáltam se a pizzára, se a libamáj mousse-ra (a lá Olimpia), ami viszont annyira nem ízlett, be kell, hogy valljam...

Hapci írta...

Nem csak hányásízű kamupompos volt, hanem helyben készülő tésztájú is, bár idén nem kóstoltam (Szittya Pita Bt.).
A Gerbeaud meg barátságos áron kínált - a szokottnál kisebb - süteményeket.
Én is nagyon kedvelem a Lajost [bár nyilván máshogy, mint te :)], de be kell, hogy valljam, a tárolóedényekben látott húskísérő cuccok nem tűntek vonzónak (U26 és Olimpia).

regina boros írta...

még nem mélyedtem el a töki pompos műfaj rejtelmeiben, szerintem borfesztiválra nem való ez a dolog, ráadásul pont a kézműves stand mellé elhelyezve. eleve minden nyers hagymás dolgot kitiltanék, sokszor olyan erős hagymaszag terjengett a levegőben, hogy kifejezetten zavaró volt, persze tudom, nem borfesztiválon kell tudományosan bort kóstolni.
a tárolóedényes cuccok nekem sem tetszettek, sőt a nagy tepsi, kondér látvány sem, dehát én olyan szerencsés voltam, hogy Takács Lajos sajátkezűleg hozott tányéron abból, amiről úgy gondolta meg kell kóstolnom :) Ja és Lajost természetesen szakmai nagysága és ezzel összefüggő személyisége miatt kedvelem, semmi más...! :)

A Gerbaud-nál mi úgy jártunk, hogy már csak macskanyelv volt, amúgy meg ha kicsik a sütik, az a jó legalább többfélét meg tudsz kóstolni, az árról pedig ezen a szinten ugye nem beszélünk (ha-már-itt-vagyok-semmi-nem-számít)