2012. április 20., péntek

a nagy visszavágás

Mégiscsak megnyertem a csatát a BKV ellen. Nem volt igazam, de az agresszióra épülő és a pszichológia (esetükben kétséges) eszközeivel kordában tartott, jó útra tért félbűnözőkkel őrzött rendszert nem kívánom szolgálni akkor sem.

Szereztem egy megfelelő bérletet. Még így is kicsit sántított az ügy, mivel a bérletigazolvány dátuma 2 nappal későbbi, mint a bérlet lejártának ideje. Biztos voltam benne, hogy belekötnek ebbe is (jogosan).
De nem így történt.
Akkor kell odamenni a földi vogonok bolygójára, amikor még álmosak. 9 után nem sokkal. Férfi ügyintézőhöz menjünk. A férfiak kevésbé szeretnek veszekedni és konfrontálódni. Még az is lehet, hogy észrevette a hibát. Nem volt túl kedves, de én annyira bele voltam törődve mindenbe, hogy talán még érezhető is volt, hogy nincs már rajtam fogáspont, nincs már hova szivatni. Lélekben felkészültem a 16 ezer forintos büntetésre. Egyszercsak azt mondta, hogy 2000 forint lesz. Úgyhogy elintéződött, viszonylag egészségesen. Ők is hibáztak, félretájékoztattak, a rendszerük pedig inkorrekt, sunyi és erőszakos. A frusztrációra épül és destruktív. A BKV képe az emberekben egyöntetűen negatív, szinte világhírű az az abszurd módszer, amit itt kialakítottak jegyellenőrzési rendszer címén évek óta.

Mindenesetre örülök, hogy nem 24 ezer forintom bánta azt, hogy egyszer szakaszjeggyel szálltam át. Igen, most már van bérletem. Nem, nem bliccelek többé. Az viszont biztos, hogy az utolsó lehelletemig sem fogom engedni többé, hogy megbüntessenek, inkább őrjöngve, mint egy pszichopata elszaladok.

4 megjegyzés:

Krónikás írta...

Bennem felmerult a kerdes, hogy ha szanod-banod a hibat, amit vetettel, hisz Te is irod, igazuk volt a buntetessel, akkor is elengedi-e a buntetes nagy reszet? Szerintem igen (amikor engem buntettek - nem BKV - persze igazuk volt, persze bantam is, hogy megprobaltam kijatszani a rendszert, ezert elnezoek voltak).

Akkor meg miert kell agresszivnak lenni?

regina boros írta...

bocs, de nem teljesen értem, amit írtál.
nem engedték el a büntetést.

Krónikás írta...

A büntetés nagy részét engedték el, hiszen 16.000 helyett csak 2.000-et kellett fizetni. Vagy én értettem rosszul?

regina boros írta...

Nem engedték el a büntetést, bevittem egy a büntetés órájában visszamenőleg érvényes bérletet.