2007. június 1., péntek

új tengerpart

most, hogy rendbetették 6000000000... euroból a Barceloneta tengerparti részét fokozódik a feszültség. Egyrészt óriási helyet alakítottak ki a strandolni vágyó, homokban heverésző népség számára, mindenkire jut 4-5 fő, aki sört, kólát, fantát kínál percenként elüvöltve magát pont a homokban heverésző és relaxáló ember fülébe. Ha éppen nem jön arra egy ordító árus sem, akkor viszont jön egy kínai hölgy és a füledbe duruzsolja, hogy nem kérsz-e masszázst, mindössze 5 euróért. Intesz, hogy nem, 1 perc múlva jön másik három.

Tehát itt a terep, most már be lehet lakni, egyébként nagyon szép tényleg, tágas, idehordtak egy rakás folyami homokot, ami nem igazán ragad meg a tengerparton, szóval az ember jó sokat hazavisz a táskájában a lábán és tüdejében, és a víz is majd elmossa. Csináltak egy sziklás sávot is, ami felfogja kicsit a hullámokat, vagyis valamire biztos jó.

Ja a feszültség meg azért fokozódik, mert ugye a mindent a turizmusért mozgalom jegyében a tengerparton fekvő iskolát sőt még a kedvenc uszodánkat is a bezárás veszélye fenyegeti.

amúgy még korábban lefotóztam a nyilvános felújítási táblát a képen látható ég színe mostanában szokásos, úgyhogy nincs szó kiragadásról:

Nincsenek megjegyzések: