2007. június 25., hétfő

torre agbar

Biztos sokan ismerik, a már lassan Barcelona egyik jelképévé váló Torre Agbar-t, azaz a nagy magas "fura alakú" toronyirodaházat, de azért álljon itt néhány saját fotó a helyszín megörökítéséről, egyfajta "sajátos" látásmódból megközelítve. Hm..
Szóval ez az egész épület a barcelonai vízműveké, modern felhőkarcoló nem használok több idézőjelet, de azért ez is abban értendő. Francia építész tervezte és 2005-ben nyitotta meg Spanyolország királya személyesen. Wikipedia rulez!
Hát Nouvel szerint a torony alakját a montserrati hegyek inspirálták, valamint gejzír meg ahogy a vízsugár kilő a levegőbe. Dehát még a wikipedia is írja, hogy bizony vannak emberek, akiket a torony alakja egészen másra emlékeztet... Én nem tudom ők mire gondolnak.
Ez Barcelona harmadik legmagasabb épülete és 38 emeletes egyébként és jópár érdekes vonása van még: üveglapok borítják, amelyek hőhatásra kinyílnak és becsukódnak, hogy gazdaságossá tegyék a szellőzést.

a környék vegyes képet mutat:

előtte-utána, csak itt egyszerre:

a torony lábánál megpihenő bácsik:
a torony színeihez passzított kockák a földön "játékos tér"
teljes valóságban
más közeg

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gejzír meg spricc ... peeeerszeeee.
Micsoda egy f***ság. ;) :) :DDD

Jók a képek. Nem kicsit. :)

Névtelen írta...

Megmondom én, mire emlékeztet. Egyrészt egy jól megtermett puskagolyónak is kinézhet, de ahogy Cora jelezte nem kis iróniával, akár fallikus szimbólumnak is vehetnénk, ha mondjuk rosszindulatúak lennénk. LOL

regina boros írta...

hát igen valahogy mindenkinek AZ jut róla eszébe. én nem is mondok semmit :)
itt még vibrátornak is becézik.