2007. december 6., csütörtök

téli képsorozat


STOLLEN


Csendes falunk lehetőségek tárházát kínálja a kreatív fotózás terén, ma például félóránként fotóztam le a templomtornyot ezzel mintegy animációs filmet gyártottam, amelyben prezentálni tudom, hogyan kel fel a nap és, hogyan nyugszik bár néha elfelejtkeztem a pontos időzítésről, így váratlan sötét lepi meg a kedves nézőt, már, amikor egyszer elkészül ez az animáció (nagyon érdekes lesz).
Hétvégén volt szerencsénk részt venni egy buliban, amit december 1-én célszerű rendezni, hogy 24 ember összejöjjön és akkor mindenki hoz valami 24 ajándékot, kis apróságot, persze csak reménykedik az ember, hogy nem mindenki olyan kicsinyes, mint ő. Aztán 24 más ajándékkal térsz haza, és ha egyáltalán kibírod, akkor minden nap egy ajándékot felbonthatsz és aztán december 24 karácsonykor pedig nem tudommivan gondolom akkor pedig nekilátsz a valaki által odarakott nagy ajándékokat kicsomagolni, és megint csak reménykedsz, hogy nem mindeni olyan kicsinyes, mint te.
Szintén szerencse, hogy éppen a nagy katalán tüntetés volt Barcelonában, illetve csodálatos szenegáli étteremben vacsoráztunk 6 euroért fejenként, és körbe-körbe ugráltak minket a cseppet sem undok és nagyképű pincérek, itt bizony bevándorló a főnök úgyhogy mindenkinek jár az udvariasság.
Aztán ma már kibújtunk az ordas hidegbe, mert hát be kell vallanunk, hogy itt van tél, Spanyolország ide vagy oda, süt a nap persze, mármint valahol a faluban, bár nem a mi teraszunkon az is biztos, de azért hideg van ez van.
A Macskás kávézóba járunk, ahol az unatkozó báros mindig elbeszélget velünk, soha nem siet sehová. Ma például előadást hallhattunk a katalánok spanyolokról való véleményéről, valamint, hogy szerintük a spanyolok, hogyan vélekednek róluk, mindezt nyilvánvaló adatokkal és érvekkel alátámasztva. Ami pedig a mai napot, azaz Mikulás napját illeti, nem ismétlem egy évvel ezelőtti önmagam, inkább a képsorral és egy meglepetéssel készültem.

1 megjegyzés:

Shyel írta...

Boldog Mikulást Neked is. :)