2007. december 15., szombat

egy másik Vic

Ma reggel 9 órakor vágtatva elkaptuk a kevésbé heringjáratot Vic felé, és szemünk elé tárult a még álmos, de már vásárra készülő kisváros elnyomva a nagy hegyek által, rendkívüli hidegben (-8-at mutatott a hőmérő, de nem merem elhinni azóta sem). Abszurd körutat tettünk internetezés céljára újonnan vásárolt készülékünkkel, amely a kedves Movistar idióták gyülekezetéből álló (az itteni legnagyobb) szolgáltatónak köszönhetően használhatatlan, mert "nincs lefedettség", pontosabban egyáltalán nem ért hozzá senki. Úgy tűnik helyi szinten követelmény a csökkent szellemi képesség ahhoz, hogy valaki a Movistar alkalmazottjaként dolgozzon. Az egyik ügyfélszolgálaton például a ráadásul még visszataszító külsejű, arcunkba hajoló ügyfélfogadó "mibensegíthetek?" hölgy felajánlotta, hogy az apja ezzel foglalkozik és ő tud segíteni majd megadta a telefonszámát, valószínüleg nem volt teljesen normális, de ez is a fenti feltételezéseket erősíti.

A szolid és szerény reggeli után néhány órával sikerült szerénynek nem mondható menüt elfogyasztani, valami feleslegesen körülményes, kéretlenül "all you can eat" rendszerben, azaz mi csak be akartunk dobni valamit ebédre, mire egy hatalmas pultról felemeltek nagy fémtetőket és alatta gőzölgő ételekből lehetett kedvünkre fogyasztani, előtte salátabárból szintén amennyit csak belénk fért, gyakorlatilag alig tudtuk hazavonszolni magunkat és minden rendes időben induló visszajáratot lekéstünk. Nem baj egy órát sikeresen a napon üldögélve töltöttem és megint csak sokperces néma csendben emlékeztem meg arról, hogy a mi teraszunkon jeleneg 5 perc erejéig sincsen direkt napsütés, mintha csak így tervezték volna. Na de jön majd az április addig számolom a perceket és a medenceméretű teraszon akár körbe-körbe is lehet rohangálni (napon), mivel máshol nem nagyon tudok. Itt a környéken nem tudok-merek-akarok futni szántóföldek lopott ösvényein reggelenként, testvérek között is -5 fokban. Igen ez van. Persze kabátot csakazértsem hordok, elvégre Spanyolország ez.
A fenti és lenti képek egyébként mai abszurd túránk velejárója Vicben az egyik kávézó (az egyetlen internet café) falán található képzőművészeti alkotások.

Nincsenek megjegyzések: