2007. december 24., hétfő

anarchia & vallás


Szerintem hozzátartozik a katalán léthez és már egyre kevésbé merek Spanyolországot írni, az a fajta agresszió és indulat, ami a köztéri falakról árad (meg is örökítettem jónéhányat). Ugyanakkor az ünnepi szokások, katedrálisok és minden egyéb sajátos hangulata pedig egy egészen másfajta békességet és életszeretetet mutat. Semmit nem akarok misztifikálni, ezt lehet érezni..
Tegnap Barcelonában sokkal inkább koncentráltak a barca meccsre, mint arra, hogy aranyvasárnap van és vásárolni kéne, üres volt a város és csak az El Corte Inglés-ben nem lehetett mozdulni sem, mindenhol máshol azért előre lehetett jutni egy bizonyos tempóban. Verőfényes napsütés, 20 fok körül, és bizonytalan léptek a vásárban, mit kéne venni, mi éri meg. Persze megint kirostálódott néhány bár, a sohatöbbéide kategóriába ezek között ott van az eddig ki tudja miért nem kizáródott Subway.. a Subway szar és kész mondjuk ki nyíltan. Bénák az alkalmazottak, drága és szar. Olyan, mint a Movistar.
Ennyit az agresszív gondolatokról így karácsony napján. Mivel én extra megfázással ünneplem, ma semmiféle karácsonyi sétáról szó sem lehet, nosztalgiával végignézegetem inkább a tavaly ilyenkor készített gaudí képeket...


Nincsenek megjegyzések: