2008. szeptember 19., péntek

gépkkkocsi

Elég hatékonyan elintéztük - megláttuk, megvettük, miénk lett - hármas lépésben az autóvásárlást, még néhány vezetési óra is belefért, aztán pedig sajátl lábán az én irányításommal visszaérkezett megszokott otthonába vagyis a házunk udvarába. Mert, hogy itt állt eleve csak akkor még kint volt rajta a szégyenletes eladó tábla. Most már nem áll rajta, sőt megtisztult, kerültek bele mindenféle dolgok, amelyek egy megfontoltan tervezett vezetéshez kellenek, víz meg üdítő meg elsősegélydoboz, meg rágógumi meg egy ilyen Bert. Más fontos most nem jut eszembe, de majd biztos menet közben kiderül, ja még vettünk óriási hivatalos Spanyolország térképet (Mapa Oficial de Carreteras 2007, nem, nem tavalyi, új még nincs) mert megtehetjük és mert van is értelme, hiszen jövő nyárra a véremben kell, hogy legyen az autópályázás, pont úgy, ahogy eddig semmi közöm nem volt hozzá, legfeljebb megfigyelőként és haszonélvezőként.

Szóval itt nézegetni kell az utakat, hogy felismerjem ösztönből az előnyöket és hátrányokat, az elsőbbségeket és annak az ellentétét és különbséget tudjak tenni a "mindent szabad, hisz falun vagyunk", meg amit "tényleg tudnom és gondolnom kéne a közlekedési szabályokról" két egymásnak gyökeresen ellentmondó elmélete között.

Az ember egy pillanatra bambul el és máris ilyenekbe fut bele a falu szélén, azért erre fel kell tudni készülni:


Errefelé elég gyakoriak a home made stop közlekedési táblák, a benzinkutas elfogad hitelkártyát személyi nélkül ő az egyetlen egész Catalunyában és szerinte van 2008-as mapa oficial, ezt biztos azért gondolja, mert hát 2008 van, de arra nem gondol, hogy azt akkor jövőre megint újra kéne írni, hiszen még nincs vége és addig rengeteg dolog történhet, autópályák épülhetnek és dőlhetnek össze.

Ez egy része, hangsúlyozom, hogy semmilyen személyes viszony nem fűz hozzá, és neve sincs és nem is lesz, különben is lehet, hogy ellopják vagy kölcsönadom véletlenül valakinek:

Nincsenek megjegyzések: