2009. január 8., csütörtök

újévi kirándulások

Most, hogy ránkszakadt egy csomó szabadidő méég alaposabban körülnéztünk, illetve eljutottunk másodszor is bizonyos helyekre más helyekre meg először. Így meglátogattuk ismét Pereladat, ami nem sok jót tartogatott számunkra: január 1 lévén egyrészt minden zárva volt, másrészt hideg és kihaltság, harmadrészt az egyetlen nyitvatartó helyen megdöbbentően gáz kaját kaptunk, valamint otthagytuk az összes iratunkat tartalmazó "autóstáskát" (khm, már ez is van). Később aztán lázas keresgélés és nyomozás után visszavezettek a szálak ide, úgyhogy visszamentünk, a bejáratnál a tulaj kacagva fogadott, hogy "itthagyták a táskát, mi?" én pedig nagy megkönnyebbüléssel és örömmel végülis szívembe zártam mégiscsak a helyet.

Megnéztük ugye Cadaqués-t erről már beszámoltam, viszont arról még nem, hogy megnéztük Port de la Selva-t is, ami egyszerűen csak egy nagy strand, illetve még a Terre Nostra-s kaland során, itteni kitűnő bort ittunk. Ezen kívül nagyon jó paellát is fogyasztottunk, ami a betegrezabálás folytatásos kalandjának egyik következő állomása lett és sajnos nem is lett ezzel vége.
A kaland betetőzése a Sant Pere de Rodes kolostorig való felkúszás autóval és a kolostor megtekintése volt (ráadásul ingyeeen pont aznap), tényleg lenyűgöző már az elhelyezkedés is és egy felhő is éppen ráragadt a tetejére miért is ne ilyenkor történjen ilyesmi. Az egészről inkább a következő postban számolok be, mert bővebb bemutatást igényel a téma. Most pedig küszködünk a mínusz fokokkal, reggel -4 fok volt, de mielőtt végleg átcsapok időjárásblogba itt abba is hagyom (csak röviden: ma reggel kifehéredtek a járdák is olyan hideg volt, és reggel köszönés helyett a falubéliekkel csak annyit mondunk, hogy "hú, de hideg van, nem?").

Nincsenek megjegyzések: