2010. június 15., kedd

Fotografiska

Eljutottam végül a Fotografiskaba sikeresen, amely Svédország legnagyobb kortárs fotóművészeti kiállítás gyűjtőhelye, egy évben 15-20 kiállítást rendeznek. Jelenleg Annie Leibovitz fotóival vonzzák a legtöbb látogatót (mondjuk megértem mert tényleg nagyon jó), ő az, aki ilyen sztárokat fotózott meg mindenféle mást is.
Anders Petersen kiállítása is lenyűgöző volt, hihetetlen energikus, nagyon jó, felkavaró fotókkal. Joel-Peter Witkin számomra már túl beteg, de biztos nem értem az igazi művészetet.
Lennart Nilsson gyermekfogantatásról szóló kiállítása pedig biztos nagyon jó téma a leendő és mostani anyukáknak, voltak is jónéhányan.

A Fotografiska kávézója pedig maga a nyugalom szigete alapvetően hangulatilag és a kilátás is elég menő. Rájöttem, hogy nekem először az ilyen kávézókban két órát meg kell nyugodnom és utána egész jól be tudok lassulni, hogy teljes mélységében át tudjam élni a dolgokat.

itt töltöttem ma 2 órát (Fotografiska kávézó)

Ráadásul ma egészen furcsa fényviszonyok voltak errefelé, ahogy a képeken is látszik, amelyek egyáltalán nem manipuláció eredményei.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

hello regi, valóban -- engem is a "fenti" fények fogtak meg legjobban. amúgy, tuti képek! :) és ha lehet, akkor a hajnali 2-f3as napfelketét NE hagyd ki, megéri nagyon!! petra

regina boros írta...

tulajdonképpen az, hogy éjszaka negyed 12-kor még megy le a nap majdnem ugyanolyan durva, és, hogy nincs sötét, ez a legfurább :)
viszont eddig olyan napjaim voltak, hogy valahogy nem sikerült 2-f3-as napfelkeltére felkelnem vagy addig húznom az elalvást :)