2010. június 22., kedd

francia piaci hangulat a szentendrei szigeten

Az amúgy mostohának tűnő, de a növényzetet és állatvilágot mégis agresszíven serkentő időjárás következtében a Szentendrei-sziget zöldebb, mint valaha, habár az elmúlt hetekben felhalmozódott vízmennyiség okozta enyhe rothadásszag is terjeng, a legdurvábbak mégis a szúnyogok.

Ilyen körülmények közé érkeztünk vasárnap a Rosinante Fogadóba, ahol már volt szerencsém néhány éjszakát eltölteni nem is csak éjszakát, hanem két fantasztikus napot az egyik főzőkurzuson a sok közül. A Rosinante Finománia főzőprogramjának ünnepi állomása volt ez a vasárnapi rendezvény, amelyet ők maguk "rajongói uzsonnának" és kézműves vásárnak neveztek és ígéretükhöz híven tényleg francia vidéki piaci hangulatot sikerült teremteni az amúgy is otthonos, gondoskodást és vendégszeretetet árasztó közegben.

Nem mintha elfogult lennék, de például az egyik kedvenc standom természetesen a Sarki Fűszeres standja volt, azt se mondhatom, hogy semmi közöm nem volt a részvételükhöz , álszerénység lenne. De tetszett a biokertészet standja, a különböző szőlőmagolajakat és lekvárokat árulóké, valamint a sajtokat és a Cserpes Műhely joghurtjait áruló stand is nagyon jó volt.

A fogadó koradélután csodálatosan finom, helyben sütött fahéjas és kakaóscsigákkal kínálta a vendégeket, hozzá kakaót lehetett inni, valamint készült bográcsban gulyásleves is.

És hát nem ők lennének, ha nem szerveztek volna délutánra szuperséfjük előadásában egy desszertbemutatót, ahol az amúgy felülmúlhatatlannak gondolt mézes krémest múlta felül Gál Zsolt aszaltszilvás mézes krémes elkészítésével, és a bemutató során számos hagyományos süteménykészítési technikát dobott sutba és felejtetett el velünk, valamint néhány varázsütésre összedolgozta a felvert tojásfehérjéket a liszttel és a tojássárgájával gyakorlatilag érintetlenül hagyva, nem összetörve, mindent tökéletesen kivitelezve.

Hát ez volt az esemény, beszéljenek ismét a képek:

ez itt véletlenül a Sarki Fűszeres standja
ez már a Taittinger
sajtpult
Cserpesék
olívaolajok olaszból


házi sütésű (mi más?) baguette
biokáposzta
az említett csodálatos csigák
a Rosinante fogadó kertje
a szintén maradandó gulyásleves
Gál Zsolt séf desszertbemutatót virtuózkodik

1 megjegyzés:

Fűszeres írta...

Valóban remek hangulatú, kedves, családias rendezvény volt! Szerettünk ott lenni... Köszönjük a lehetőséget (Neked is Regi a közbenjárást!)!

A Sarki Fűszeresek