2011. július 13., szerda

idétlen elnevezések

Élményszinten szükségesnek látom közölni, hogy tegnap megint bevizsgáltam egy helyet, ahol megint sikerült a tökéletességtől nagyon messze található pontokat felfedezni. Kezdjük az elnevezésnél: Borkonyha, ennél semmitmondóbb félrevezetőbb nevet keresve se lehetett volna találni, a nemrég meglátogatott "Laci! Konyha!" (ami egy nagyon menő, nekem stílusában tökéletesen passzoló hely, tényleg finom ételekkel) hasonló, én nem értem, hogy miért erőltetik ezeket hatalmas poénokat ezek az amúgy jóravaló helyek, saját helyzetüket nehezítve. Nem írok részletesen, jó volt nagyjából, egyedül azt nem értettem, hogy a desszert kihozataláig miért telt el 40 perc, továbbá, hogy a borok miért voltak ilyen kellemetlenül túlárazva.

Egyébként velem minden rendben, leszámítva, hogy nem tudok lejönni a hajnali fél3-as elalvás trackről, ezt ma megoldjuk szépen, 10 km futás este, és aztán 10-kor eltávozás Jamie és a csodalámpa, valamint én.

4 megjegyzés:

Hapci írta...

Ha a Laciban jársz, esetleg távozhatsz fizetés nélkül (most edzésben vagy, ha jól látom).
A tulaj tartozik a könyvelőmnek 60 rugó plusz áfával még a Csalogányból. A fele vacsorát kifizeted neki s mindketten jól jártok... :)
Egyébként Ehran visszatérően arról győzköd, ez a Borkonyha manapság überelhetetlen hely (engem riaszt a lokáció, mint már egyszer fejtegettem, és a séf úr korábban nem nyűgözött le az Alabárdosban egy speciál ételsorral). Mi nem tetszett?

regina boros írta...

Kedves Hapci, a fizetési szokásaimra nem szokott hatással lenni a "fejlett" kritikai érzékem :)
A Borkonyhában 2 főételt és két desszertet volt alkalmam megismerni, én meleg bébi paraj salátát ettem tormahabbal, vacsoratársam pedig szalonnában sült nyúlat evett, sárgarépa és retek salátával. Az én ételem kissé szétáztatott zöldségekből és sok felesleges díszítőelemből állt, de az íze tetszett - nem volt lehengerlő, de jó volt. A nyúlról a vélemény az volt, hogy korrekt, de semmi különös, illetve valami mintha hiányozna belőle. Az egyik desszert barack trilógia volt, amely annyira komplex volt, hogy vissza se tudom idézni a pontos elnevezéseket, ez állítólag nagyon finom volt, az én desszertem messze nem volt ennyire egyben: fehér csokoládétorta mogyoró fagylalttal, abszolút nem volt egyensúlyban, a fehér csokoládé kissé fullasztó volt, amelyet a mogyorós íz nyilván nem oldott. A végén a pincér megkérdezte mi volt a véleményem a desszertről, mivel "fejlesztés alatt" áll, elmondtam, hogy kéne valami friss vagy savanykás íz mellé, amivel kiegyensúlyozzák a csokoládét és a mogyorót, mire ő kissé lekezelően tréfálkozva hozzátette: "porcukor?", valamint, hogy azért fehércsokoládé torta, hogy fehércsokoládé íze legyen, ez a beszólás felbosszantott, de visszafogtam magam.
Amit óriásproblémának tartok és emiatt nem megyek vissza egyhamar: Bott Frigyes Pinot Noir 2009-ből nem hiszem, hogy normális, hogy 1300 Ft egy deciliter. És mondom a neve a helynek nagyon gáz, kifejezetten félrevezető, ott van szemben a DIÓ én biztos, hogy inkább oda ülnék be, ha nem lennének egyéb információm róluk. És nagyon nem tetszik ez a tendencia. Én másfél hónapig tartottam magam távol a Laci!konyhától pusztán a neve miatt, pontosabban ignoráltam a létezését. Az elnevezés igenis fontos, Gordon Ramsay is nem egyszer azzal kezdi a konyhák megreformálását, hogy átnevezi őket nagyon gyorsan, mert annyira gáznak látja, a célközönség akár 50 %-át távol tarthatja egy szerencsétlen elnevezés. Ja, a lokációval nincs baj amúgy, valamiből élniük kell ugye, nincs olyan sok, kedves, lelkes gasztrosznob, mint mi, hogy eltartsák őket! (lásd Baldaszti's)

Hapci írta...

A Bott PN 2009 kiskerben 4650 pénz a Bortársaságnál. Ha ebből leveszem a kedvezményt, kb. háromszoros szorzót alkalmaznak Borkonyháék. Az nem kirívó a belvárosban... rövid vendéglős pályafutásom során alig kevesebbel szoroztam...
A tortát megértem, bár a fehércsokit eleve utálom, szóval biztos nem is rendelném ki.
A pincér kiugróan szellemes fazon lehet. :)

regina boros írta...

a borkérdésben részben igazad van, de szerintem nem a bortársaságtól rendelik :)
én se szeretem egyébként a fehércsokit, de ettem már életemben nagyon finom kreációt a közreműködésével