2007. január 22., hétfő

sertéslecke és Montgat Nord

Minden kiruccanás egy ünnep, és a végső kiruccanás zsíros sokatfőzős angol barátunk otthonából lesz a legnagyobb ünnep, annál is inkább mert legutóbbi lakbér fizetés alapban kínos szituációnál kilépve szerepéből és önmagából belépett egyfajta Headmaster szerepbe és a hallban (közvetlenül a macskaalmot rejtegető koszdoboz előtt) az asztal mellé telepedve szomorú arccal reportra invitált bennünket. A report azonban szónoklatba csapott át mégpedig a "tisztában vagy-e egyáltalán azzal, hogy mennyibe kerülnek Barcelonában a lakbérek?" költői kérdéssel. Mit válaszol erre egy kiszakadt magyar, hát persze, hogy tisztában vagyok, nyilván minden lehetőséget megnéztem, hogy ne a te ótvaros otthonodban kelljen megszállnom, de kénytelen voltam ugródeszkának használni. Szóval rávágtam, hogy igen tisztában vagyok, majd szinte közbevágva drámaian fokozva a feszültséget azt mondta, hogy és szerintem ez a lakás vajon drága-e? erre közönyös arccal és nyugalmat erőltetve magamra odavakkantottam, hogy "normális ára van", de jött a dörgedelmes katarzist okozó mondanivaló: "neeehhhhem, ez nagyon issss olcsóóóóóóóóóóó VERY VERY VERY CHEEAPPP" szerencsétlen magyar, erről neked fogalmad sincs, hogy naaagy Barcelonában mennyibe kerülnek a lakások.
jó, megőriztük hidegvérünket és rideg távolságtartással átadtuk a lakbért, de még odaröffentette, hogy ja és 20 eurót megint emel, de majd odaadhatjuk később is, ja és takarítsunk többet, mert ő nem bírja egyedül, ja és vegyünk mi is ezt azt mosóport.
Itt hagyjuk a varacskos disznót.
Találtunk jobb helyet, olcsóbban, a drámai búcsúbeszédet a napokban állítjuk össze, és utána következik két pokoli hét még összezárva, de legfeljebb elhívunk egy szuperhőst.
Tegnap ötször főzött, a csirkehúst hallotta már valaki, hogy négyszer-ötször fel lehet használni? ő már biztos. újabban megnézi mit főzünk és ha jó kedve van belekóstól, most már csak gesztikulál nekünk és nem beszél semmilyen nyelven hozzánk, mintha majmok lennénk. Lehet, hogy mi rontottunk el valamit?

Voltunk Montgat Nordban Barcelonától kb. 15 percre, röviden és tömören így néz ki:

2 megjegyzés:

Shyel írta...

Na hallod! Most már valahogy nem bírok röhögni a főbérlőtökön. ... remélem tényleg megrázó (gyk. 2220V gyenge lábrázós boogie) búcsúbeszéd lesz. ;D
Más (lényegesebb!): teljesen jók a képeid. De tényleg.

regina boros írta...

kedves coramonde, örülök, hogy tetszenek a fotóim, köszi.