2008. december 7., vasárnap

Restaurant Nou Terra Nostra (Can Muni)

Szombat este elmentünk a falu szélén lévő nagyon menőnek tűnő étterembe, a hellyel már régóta szemeztünk, titokzatos megjelenést sugároz és hát ami nem meglepő: majdnem 2 hónapig zárva volt, tehát nem is láttuk még nyitva. Tegnap végül benéztünk: egy kedves macska fogadott a bejáratnál, majd egy szintén kedves hölgy, aki feltehetőleg a tulajdonos. Félve megkérdeztük, hogy van-e még hely estére előre is számítva a gúnyos kacajra, de azt mondta, hogy szerinte nagyon nyugodt este várható, hiszen ez az első nap két hónap után, hogy nyitva vannak. Három menü közül lehetett választani úgyhogy elhatároztuk, hogy visszamentünk este, hiszen egyrészt mikulás, másrészt itt vagyunk ugye bezárva a faluba már egy hete, valami kikapcsolódás mégiscsak szükséges. Az étterem, ahogy említettem nagyon impozánsan néz ki kívülről is belülről is.

Az ételt is akkor végigmondanám, mert szerintem ez egy érdekes téma. Szóval katalán konyha ugye, ebben a műfajban én még nem találkoztam az előételnek vagyis levesnek kínált szürkésbarna a tojásleveshez hasonló ízű szörnyű löttyel. Na nem baj, mert arra nagyon jó pszichológiai alapot adott, hogy a következő fogást duplán értékeljük: ez viszont tényleg jó volt, igazi iberico sonka meg kacsapástétom valami finom kandírozott kiegészítővel, és a közepén semlegesítő saláta. Viszont az utána érkező még két fogás sajnos megint teljesen középszerű volt: ravioli gombás szósszal benne tengeri cuccok összedarálva kb., utána átlag merluza hal tepsis krumplival, majd crema catalana (vaniliás puding szerű desszert) elég hülye állagú lötty formájában, de az íze jó volt, meg úszott a közepén narancslekvár, ami szintén finom volt. Az étel mellé kapott bor pedig nagyon finomnak és különlegesnek tűnt, de mára megfájdult a fejem tőle, ami szerintem nem lett volna szabad, ha jó bor lett volna. Ja és ami elég morbid, dehát le kell írnom, hogy senki nem volt rajtunk kívül az étteremben egész végig (este 10-ig).

Na hát ez volt a szombat esti kaland, ennyi pénzt többé biztos (vagyis remélem), hogy nem fogunk költeni étteremben, semmi értelme, sokkal jobb kaját lehet házilag főzni, vagy akár valami egyszerűbb étteremben fogyasztani, valahogy mindig bedőlünk 2-3 havonta egy-egy ilyen jónak tűnő helynek. A falu négy étterméből ismét kipróbáltuk az egyiket, ez azért fontos hiszen jönnek-mennek majd itt úgyis a vendégek nálunk, nem árt tapasztalatokat gyűjteni.


nem szerény bejárat
a ház macskája, ötből öt pontos (egy gombócra hasonlít)

Nincsenek megjegyzések: