2009. április 10., péntek

Húsvéti készülődés 10 fokban

Ma az egész környék lázba jött, kezdődnek az ünnepek, mi is a roses-i kávézóban indítottunk reggel fél 9-kor mert a tegnapi telihold hatása következtében reggel 7 után már nem tudtunk aludni, valamint mégiscsak ott a legfinomabb minden. Visszafelé egy darab elmebeteg jött csak az úton, aki kis híján az árokba szorította a szembe jövő autót és ment 180-nal nem baj, sietett.
Roses-ban egyébként középkori vásár készülődött és rengeteg katalán ember érkezett jól megérdemelt pihenésére, még ha napfényt nem is túl gyakran látott senki mostanában errefelé (úgy két hete). Costa Brava, nyaralás, sort, szandál! Az nem számít, hogy 10 fok van (Budapesten meg 24).
Ja és az eső is esik két hete, úgyhogy biztos érdekes lesz a vásár és a sokféle ünnepség sajttal, borral, kosárkákkal, mellszobrokkal, fajátékokkal, gyökerekkel, ruhákkal, kavicsokkal, kagylókkal (kb. ilyesmiket lehet kapni sose értettem ezt a piacozás műfajt).


ilyenkor népszerű rajzfilm és egyéb híres figurákat
készítenek csokiból errefelé nagy mennyiségben és választékban,
de nem tudom miért
update: azóta megtudtam: ez az úgynevezett Mona, amit a keresztszülők adnak a gyerekeknek ún. csokoládészobrok. (innen tudtam meg)

Nincsenek megjegyzések: