Fontosnak tartom a svéd alkoholfogyasztási és szórakozási szokások bemutatása után az elmúlt századok svéd asztalterítési módozatait is bemutatni, mert érzem, hogy ez a téma mindenkit napi szinten foglalkoztat.A fenti képen azt láthatjuk, hogy képesek voltak ételt egy igazi hattyúban tálalni, ami ugye nem túl higiénikus, de akkoriban nem sokat tudtak olyasmiről, hogy a hattyúk fertőzőek-e vagy sem.
Alább mindenféle műsütemények, rákok, étkészletek találhatóak különböző századokból, de most hirtelen nem tudom melyik melyik.


A múlt század fordulóján elhatározták, hogy nem csak ebédre vagy vacsorára, hanem egy kávéra is meg lehet hívni vendégeket, ebben az időszakban jött sok új összetevő: az élesztő, a sütőpor. Ezekhez jött még a már megszokott finomliszt, vaj, tojás, cukor, mandula, fűszerek és máris megterült a kávéasztal. Állítólag legalább hétféle keksznek kellett lenni az asztalon és mindegyiket muszáj volt megkóstolni.





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése