2009. június 22., hétfő

Peñiscola

Hétvégén - számomra még maratoninak minősülő távot betervezve - elmentünk Valenciáig autóval. 2 x 499 km-t azaz 1000 km-t vezettem. Mivel első nap csak Peñiscola-ig mentünk el, másnap viszont tovább vonultunk Valenciába a második napra (azaz tegnapra) maradt 625 km. Visszafelé egy baleset (nem az enyém, másé és nem láttunk belőle semmit csak a hatását) is nehezítette a dolgot éppen Barcelona bejáratánál, ahol 1 órás kényszerpihenőt tartottunk mert csak lépésben lehetett haladni az autópályán. Mára mondjuk elég csúnyán kimerültem, valószínüleg az egészségesnél több energiát vett ki belőlem mégiscsak a sok koncentráció, feszültség és a folyamatos irtózatos meleg.

Az első helyszín Peñiscola is egy elismert és népszerű turista célpont a bevezető szakasz újépítésű félig kész, félig nem kész 4-5 szintes egy vagy kétcsillagos hotelei kifejezetten lehangolóak. Hamarosan azonban eljutunk a várnegyedbe, a lényeg ugyanis egy félszigeten elnyúló hatalmas erőd bástyával, amely a 13-15. században épült és az azt körülölelő kis utcák. Megérkezéskor megittunk egy kávét és megkérdeztük, hol ajánlanának szállást mire unottan mondták, hogy van egy szobájuk majd egy perc múlva volt is szállásunk. Egy darab ágyból állt a szoba plusz egy fürdőszobából (ami a lényeg volt számomra 4 órás, többszörösen teljes leizzadós vezetés után), de teljesen rendben volt és az ablakból az egész kikötőre és tengerre rá lehetett látni. Az ára 40 EUR volt két személyre.

Este még felderítettük a környéket: végigmentünk a mindig megdöbbentő mennyiségű standból álló bazársoron, felmentünk a bástyára, megnéztük a várkastélyt és benne a lovag tematikájú kiállítást majd paellát vacsoráztunk és még végigmentünk az elrettentő és elidegenítő, de inkább vicces szállodasoron is megnéztük a megélhetési homokvárépítőket és az esti rendezvényeket. Sajnos füldugóval nem készültem ezért az alvás nehezen indult, tekintve, hogy a "sűrűjében" volt a szállásunk és hajnalig hallgathattuk a kacarászó tinédzsereket.

Másnap pedig viszonylag korán reggel továbbálltunk az innen 125 km-re lévő Valenciába. (folyt. köv.)

ez még Tarragonában egy római vízvezeték azoknak, akik egyáltalán
észreveszik (autópályáról megközelíthető).
Az "ördög hídjának" is emlegetett Kr. e. 1. század körül épült vízvezeték "Les Ferreres" korábban Tarragona város vízellátásának aktív résztvevője volt. 217 méter hosszú és bizonyos részein a 27 méteres magasságot is eléri.

másnap reggel

1 megjegyzés:

Pión írta...

valencia es una pasada soy español

valencia is awosome im spanish