2009. június 23., kedd

Valencia

Elsősorban Valencia újonnan épített és nagy sebességgel terjedő negyedét a Ciudad de las Artes y las Ciencias (Művészetek és Tudományok Városa)-t tudtuk felfedezni, mivel kevés időnk volt a visszafordulásig.
A Ciudad de las Artes y las Ciencias több modern épületből álló komplexum, kifejezetten kulturális és tudományos célú kiállítások és rendezvények számára. Öt fő épületből áll: Hemisfèric, ami egy IMAX mozi, Umbracle (park), Príncipe Felipe Science Museum (innovatív interaktív tudományos központ) az Oceanográfico és a Palau de les Arts Reina Sofía (amelyben rendezvények és operatív programok zajlanak). Az Ágora egyelőre építés alatt van.

Ezen belül az Oceanográfico fért bele a programunkba, amely Európa legnagyobb akváriumaival rendelkezik, valamint a világ minden tájáról érdekes tengeri állatok képviseltetik magukat. A Földközi-tengertől az Antarktisz élővilágáig a Vörös tengeren keresztül valamennyi külön épületben és környezetben látható, sőt még egy 2210 férőhelyes delfináriumot is felhúztak, amelyben 24 millió liter vízű 10,4 méter mély medence található. A látogatók 45.000 körüli élőlényt tekinthetnek meg, ezen belül 500 különböző fajt: teknősöket, delfint, fókát, pingvint, cápát, ráját, medúzát stb., de tóparti madarakat is. Itt például egy csomó érdekesség olvasható az Óceániáriumban látható állatokról.

Ime a képek.

Oceanográfico
Most lehet, hogy gonosz leszek, de számomra a hely mélypontja a delfinárium volt, ahol fél (vagy egy) órán át gyűltek az emberek, közben a delfinek szemléltek bennünket, hogy mi a fenét akarhatunk majd utána a delfinek a gondozóikat hurcibálták a vízben föl-alá, akik ráálltak az orrukra meg halakat adtak nekik cserébe meg táncoltatták őket a zenére és hirdették ezzel egyidőben a védjük az állatokat programot. Mondjuk ekkor már elég fáradt voltam.


ez a delfin vagy 10 percen át ebben a pózban
nézett és gondolkodott, hogy miért nézik őt és mit keres itt ez a sok ember.

Nincsenek megjegyzések: