

Az eseménysorozat délelőtt 10-kor a BOOOK kiadó sajtótájékoztatójával indult, amelynek során Segal Viktor szakácskönyvét mutatták be, erről részletesen itt.
A későbbiek során pedig a Sarki Fűszeres rendezésében ismét egy kóstolóesten vehettem részt, ahol az extrém sznobizmus és kifinomultság jegyében francia dijoni mustárokat kóstoltunk, szemtelenül egyszerűen, önmagukban egy darab kenyérrel, mindezt a Domaine Bellevue Sauvignon Blanc-jával és Roséjával megtámasztva.




Az este folyamán kóstolt mustárok megdöbbentően alaposan megágyaztak a gyomrunkban, úgyhogy gyakorlatilag korlátlan étvággyal fogyasztottuk és követeltük az újabb és újabb előételeket, a végén pedig a társaság elklikkesedett tagja a közeli polcokon talált prémium csokoládézásba is bonyolódott, amelyeket ugye nem lehetett abbahagyni. Mindez egyáltalán nem akadályozott meg bennünket abban, hogy a befejezésként tálalt Créme de Salidou (sóskaramella)-val leöntött sütőtököt is maradéktalanul betermeljük. Merészebbek önmagában is követelték a sóskaramella repetát, nekem ez egy kicsit önmagáért való műfaj, olyan mint a nutella, amit önző okokból/elvből (konkrétan, hogy ne hízzak egy hét alatt 200 kilóra) nem tartok a hűtőben nagy mennyiségben.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése