2011. december 21., szerda

érkezés Stockholmba

Kicsit furcsa éjszaka volt ez a mai, kissé kicsúsztam az időből, pontosabban nem tudtam mit kezdjek vele, viszont alvásra sem használtam. Hajnali negyed4-re jött értem a taxi, hogy 4-re kiérjek a reptérre, eott hamar bejutottam gond nélkül és a várakozás se volt problémás főként mert elképesztő tudatállapotban és természetfeletti lelki nyugalomban voltam, viszont a körülöttem lévő emberek, egyben a repülőgép utasai borzalmasak voltak.

Hamar megérkeztünk, kevesebb, mint 2 óra Budapest-Stockholm és aztán a szokásos otthonossággal felszálltam a Cityterminalen-re vezető buszra, újabb másfél óra és sikerült ott is aludnom egy kicsit.
Tettem egy kört, kinéztem egy új kavézót, jó ez még semmi különös, de olyan kedvesek voltak, amihez én nem is vagyok hozzászokva, hogy teljesen elszégyelltem magam "hope you come back" és ilyenek... Persze vannak furcsaságok is a Kulturhuset teteje zárva volt, ahol amúgy ebédelni akartam, továbbá szintén egy éjszakát kihagyott agyteljesítménnyel félig alvajáróként megnéztem jónéhány ajándék/designboltot máris, dehát ezeket nem, nincs értelme, pedig vannak jók, de úgy igazán nincs mégsem.

Viszont itt váltottam koronát forintról, megjegyzem jobb árfolyamon, mint otthon tudtam volna, dehát ahogy ezek méregették a magyar bankjegyeket az hihetetlen volt, úgy éreztem magam, mint valami kis űrlény a fura pénzével.

Most a Comfort Hotelben pihenek egy kicsit (persze immár bennfentesként) mert éppen nem vagyok valami jó állapotban, viszont ugyanabban a szobában vagyok szerintem, ahol annak idején először jártam itt, nagyon érdekes érzés. Beléptem ide és valami csodálatos nyugalom töltött el. Pici szoba, a falon plazmatévé, tábla, tükör, egyszerűség, az ágy szerény és kicsi, de kilátni belőle az ablakon és szemben egy casino gyönyörű karácsonyi díszvilágítása, filmszerű ismét ez a jelenet.

Nincsenek megjegyzések: