Szerdai indulással lezajlott a Borfesztivál a Budai Várban, ismét úgy éreztem, hogy a saját közegemben vagyok, akár a Budai Gourmet-n. Nyilván a tömegpincészetek és felkapott helyek standjait igyekeztem elkerülni, alapvetően a Zwack Izabella Borkereskedés pultját támasztottam, valamint egy komoly felfedezett: a Kézműves Borok Háza.
Ami számomra pozitív meglepetés volt, hogy rendkívül erős étel részleggel rukkoltak elő, egészen pontosan az U26, az Anyukám mondta és az Olimpia, három nagy kedvencem volt a porondon.
Első nap az Anyukám mondta, fantasztikusan őszinte és finom pizzáját ettük, tegnap pedig személyesen Takács Lajos kedves társaságában élvezhettem a lencsés, kagylós fogásukat. Beszélgettem vele sokat, elmeséltem az ausztriai két-michelin csillagos élményeket, megkérdeztem, hogy szeretne-e Michelin csillagot, mondta, hogy ha kapna is, nem változna meg, hiába sztárolják, ő ugyanolyan marad és ez így van, alá tudom támasztani. Én őt annyira kedvelem, hogy már nem tudom, hogyan elmondani.
Első nap az Anyukám mondta, fantasztikusan őszinte és finom pizzáját ettük, tegnap pedig személyesen Takács Lajos kedves társaságában élvezhettem a lencsés, kagylós fogásukat. Beszélgettem vele sokat, elmeséltem az ausztriai két-michelin csillagos élményeket, megkérdeztem, hogy szeretne-e Michelin csillagot, mondta, hogy ha kapna is, nem változna meg, hiába sztárolják, ő ugyanolyan marad és ez így van, alá tudom támasztani. Én őt annyira kedvelem, hogy már nem tudom, hogyan elmondani.
4 megjegyzés:
Ezt lassan meg kellene vallani Lajosnak. :)
Lehet, fent a Várban mindenkit elkap a ha-már-itt-vagyok-semmi-nem-számít érzés, de én már tavaly is drágállottam a gurmé kínálatot a körülményekhez képest, pedig akkor még emlékeim alatt 2000 Ft alatt adták a fogásokat. Idén 2500-2900, ez plasztik tányéron, az orrunk előtt álldogáló köretekkel, előételnyi adagban nekem túlzás. Anyukámék pizzáját azért megkóstoltam, az tényleg kiemelkedően jó mindenféle összehasonlításban.
attól tartok ezzel Lajos tisztában van :)
igazság szerint amennyiben egy "hányásízű töki pompos" (Takács Lajos elnevezés) lehet 800 forint, márpedig annyi, akkor sajnos az árfekvés logikusnak tűnik a nagyságrendekkel jobb minőségi kategóriájú ételek esetében. Én nem sajnáltam se a pizzára, se a libamáj mousse-ra (a lá Olimpia), ami viszont annyira nem ízlett, be kell, hogy valljam...
Nem csak hányásízű kamupompos volt, hanem helyben készülő tésztájú is, bár idén nem kóstoltam (Szittya Pita Bt.).
A Gerbeaud meg barátságos áron kínált - a szokottnál kisebb - süteményeket.
Én is nagyon kedvelem a Lajost [bár nyilván máshogy, mint te :)], de be kell, hogy valljam, a tárolóedényekben látott húskísérő cuccok nem tűntek vonzónak (U26 és Olimpia).
még nem mélyedtem el a töki pompos műfaj rejtelmeiben, szerintem borfesztiválra nem való ez a dolog, ráadásul pont a kézműves stand mellé elhelyezve. eleve minden nyers hagymás dolgot kitiltanék, sokszor olyan erős hagymaszag terjengett a levegőben, hogy kifejezetten zavaró volt, persze tudom, nem borfesztiválon kell tudományosan bort kóstolni.
a tárolóedényes cuccok nekem sem tetszettek, sőt a nagy tepsi, kondér látvány sem, dehát én olyan szerencsés voltam, hogy Takács Lajos sajátkezűleg hozott tányéron abból, amiről úgy gondolta meg kell kóstolnom :) Ja és Lajost természetesen szakmai nagysága és ezzel összefüggő személyisége miatt kedvelem, semmi más...! :)
A Gerbaud-nál mi úgy jártunk, hogy már csak macskanyelv volt, amúgy meg ha kicsik a sütik, az a jó legalább többfélét meg tudsz kóstolni, az árról pedig ezen a szinten ugye nem beszélünk (ha-már-itt-vagyok-semmi-nem-számít)
Megjegyzés küldése